Skip to content

Dekeyzer-Ossaer Koekelare

Dekeyzer-Ossaer Koekelare

De keizers van het masterplan

Begin 2012 realiseerden we de koeling in een uitbreiding van vleesverwerkend bedrijf De Keyzer-Ossaer te Koekelare.

Er kwam een bijkomende gekoelde laadkaai van 350m², een pickingruimte van 900 m², een slicing van 170m² en een diepvries van 350m².
Alle verdampers zijn uitgerust met heetgasontdooiing wat geen overbodige luxe is omdat alle cellen 8 à 10 meter hoog zijn. De werkplaatsverdamper zoals hier op de foto is volledig gemaakt uit inox en de ventilatoren zitten bovenaan. Via de uitklapbare bodempanelen is de verdamperbatterij vrij makkelijk reinigbaar.

Machinekamer en controlekamer

Omdat de verdampers moeilijk bereikbaar zijn is het voor de service-technieker een must om snel een overzicht te hebben van alle meetbare parameters.
Alle regelaars zijn gecentraliseerd in de centrale kast van de machinekamer en een touchpanel zorgt voor de visualisatie en toegang tot alle parameters.

Wat deed Fieuw

  1. Vleesverwerkend bedrijf
  2. Koelcel opslag
  3. Ateliers versnijzalen
  4. Diepvries opslag
  5. Monitoring

Warmterecuperatie

Met de restwarmte van de centrales wordt water opgewarmd dat dient voor vloerverwarming in de diepvriescel, voorverwarming van het sanitair warm water en opwarming van de burelen in tussenseizoen.

Back To Top